Kennismaking Oekraïense inwoners met Dorpshuis Fort Vreeswijk

Sinds een aantal weken woont een groep Oekraïners in het Schippersinternaat aan de Industrieweg in Vreeswijk. De Oekraïense vluchtelingen in de gemeentelijke opvang moesten verhuizen omdat er bouwplannen zijn voor de huidige opvangplekken Luifelstede en Rembrandthage. Een deel van het gebouw aan de Industrieweg werd al langer niet meer gebruikt als woonruimte. De huidige eigenaar, Stichting Meander Prokino, heeft deze ruimte ter beschikking gesteld aan de gemeente Nieuwegein om Oekraïners op te vangen.

Tijdens de Wereldkeuken – een cursus internationaal koken die het Dorpshuis organiseert – hebben deze week twee Oekraïense gastkoks de aanwezigen kennis laten maken met de Oekraïense keuken. Samen met de deelnemers bereidden de koks een heerlijke maaltijd, waarna er met z’n allen werd gedineerd.

Op 11 februari verzorgt het Dorpshuis een high tea voor de nieuwe bewoners van het Schippersinternaat. De aanwezigen maken die middag kennis met de activiteiten die het Dorpshuis organiseert, en waar ze zelf ook aan deel kunnen nemen.

Eerder hadden wij in onze rubriek ‘Koken met PEN’ al ‘Oekraïense kip kiev’ gemaakt. Graag willen wij deze nog een keertje aanhalen. Het is makkelijk te maken en klaar in 30 minuten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk